Het bestuur:

Van persoon naar Stichting

Soms gebeuren er dingen in je leven die grote gevolgen hebben. Zo’n gebeurtenis vond in mijn leven en dat van mijn gezin plaats, in juni 2002. Bij onze oudste zoon Martijn werd acute leukemie geconstateerd. Na een onzekere tijd van angst en hoop en een zware periode van behandeling is hij nu, ruim 4 jaar later, bijna genezen verklaard. Door zijn verhaal te plaatsen op internet en door samenwerking met diverse ziekenhuizen is de Stichting Leukemie.nl ontstaan. De stichting wil hét leukemiefonds van Nederland worden door heel specifieke onderzoeksprojecten te financieren. In korte tijd zijn veel acties voor fondsenwerving opgezet, waarbij bedrijven, particulieren, instellingen (zoals scholen) met veel enthousiasme hun bijdrage leveren. In de strijd tegen leukemie is veel geld nodig want hoewel zo’n 50 % van de leukemiepatiënten geneest, vinden wij dat percentage nog te laag. We krijgen veel steun, maar het kan nog meer. Ik maak me sterk voor de strijd tegen leukemie. Samen met het bestuur, het comité van aanbeveling en alle andere bedrijven en instellingen kunnen we het aan! Iedereen is van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten.
Gijs Beukhof, directeur BEZO-Consult Amersfoort

Wim Pot, Directeur POT Verhuizingen

Toen ik in 2010 gevraagd werd om na te denken over een bestuursfunctie bij de Stichting Leukemie.nl ging ik mij realiseren dat mijn leven geregeerd werd door een drukke agenda vol commerciële activiteiten en vergaderingen en dat ik het tempo hoog kon houden omdat ik niet belemmerd wordt door wat voor vervelende ziekte dan ook. Bovendien realiseerde ik mij dat het gezond blijven geen automatisme is. In een gesprek met Gijs Beukhof, voorzitter en initiatiefnemer van de Stichting Leukemie.nl, ben ik enthousiast gemaakt om mij ook in te gaan zetten voor deze stichting. Mijn bestuurlijke ervaring en netwerk in Midden Nederland wil ik graag inzetten om de beoogde doelen van de Stichting Leukemie.nl te gaan realiseren.

Wie ben ik en waarom mijn steun aan de Stichting Leukemie?

Als onderzoeker en behandelaar van leukemie word ik regelmatig geconfronteerd met de beperkte middelen welke voor handen zijn om onderzoek te verrichten dat mogelijk veelbelovend is voor toepassing bij de behandeling van patiënten. Het is met name moeilijk om geld te werven om nieuwe, prille ideeën in een eerste ontdekkingsfase op hun mogelijke bruikbaarheid te testen. Hetzelfde geldt voor het aanschaffen van gespecialiseerde apparatuur. Om deze beide elementen, welke essentieel zijn voor de voortgang van het leukemieonderzoek, vorm te geven is de Stichting van groot belang. Met de steun van de Stichting Leukemie.nl zal het op grotere schaal mogelijk worden om nieuwe methoden van behandeling sneller vanuit het laboratorium te vertalen naar behandeling van patiënten met leukemie. Daarom beveel ik de Stichting Leukemie.nl van harte bij u aan wat betreft uw financiële ondersteuning!

Prof. dr. Ton Hagenbeek, hemato-oncoloog UMC Utrecht en AMC Amsterdam