Van persoon naar stichting

In juni 2002 werd ik voor het eerst geconfronteerd met de ziekte leukemie. Bij onze zoon Martijn, toen 17 jaar, werd de ziekte geconstateerd. We zijn nu ruim 3,5 jaar verder en er is veel gebeurd in die periode. Gelukkig gaat het goed met Martijn en is de behandeling goed aangeslagen.

Martijn is de initiatiefnemer geweest achter de website www.leukemie.nl en heeft de aanzet gegeven tot de Stichting Leukemie.nl. Prominente Nederlanders hebben zitting genomen in het bestuur en het comité van aanbeveling en in september 2005 is de stichting officieel geregistreerd. In deze opbouwfase heb ik ervaren dat vele personen en instanties enthousiast reageren op dit initiatief: een leukemiefonds in Nederland. Engeland, Amerika en Australië hebben al een langere ervaring. Het Engelse Leukaemia Research Fund bestaat al sinds 1960. Onze stichting wil zich richten op publieksvoorlichting en ondersteuning van onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek is geen overbodige luxe. De hematologen Ton Hagenbeek (UMC Utrecht/AMC Amsterdam), Bob Löwenberg (Erasmus MC Rotterdam) en Peter Huijgens (VU MC Amsterdam) ondersteunen van harte ons initiatief. Wat begon als persoonlijke website van Martijn om zijn verhaal op te schrijven, wordt nu een website van De Stichting. Het verhaal van Martijn neemt hierbij nog een belangrijke plaats in, maar we “groeien groter”. Een klein secretariaat en diverse particulieren en bedrijven spannen zich in om “iets” te doen voor de stichting, want voor leukemieonderzoek is veel geld nodig. Giften en donaties zijn zeer welkom. Ook organiseren particulieren en bedrijven acties in het kader van fondsenwerving. Een voorbeeld is het initiatief van Willem Barent Wijsmuller met Lopen voor de LOL . AGIS Zorgverzekeringen maakte het mogelijk dat we onze website verder konden professionaliseren en diverse bedrijven nodigen ons uit voor een gezamenlijke actie, bijvoorbeeld bij een bedrijfsopening. Via het forum kunnen we beter met u communiceren en natuurlijk houdt Martijn in zijn rubriek zijn persoonlijk gastenboek.
Ik nodig u uit om met ons mee te doen. Neem contact met ons op: tel. 033-4798060 of info@leukemie.nl Samen gaan we de strijd tegen leukemie aan!

Gijs Beukhof
voorzitter Stichting Leukemie.nl
gbeukhof@leukemie.nl